Foto: BredaVandaag

Kruispunt Nieuwe Prinsenkade afgesloten in verband met werkzaamheden

  Politie

BREDA - Het kruispunt aan de Nieuwe Prinsenkade is sinds vandaag afgesloten in verband met werkzaamheden. Er wordt onder andere gewerkt aan de herinrichting van de Adriaan van Bergenstraat. Van deze straat wordt een fietsstraat gemaakt. Het kruispunt gaat op 13 augustus weer open. 


Het drukke kruispunt aan de Nieuwe Prinsenkade is sinds vandaag afgesloten voor verkeer. Tot en met 13 augustus vinden er aan de Adriaan van Bergenstraat, Hoge Brug, Nieuwe Prinsenkade en de Prinsenkade werkzaamheden plaats. Het gaat dan om de herinrichting van de openbare ruimte in verband met een snelfietsroute, het verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt en de taxistandplaats. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd met een volledige rijbaanafsluiting. 

Fietsstraat 

De gemeente Breda gaat van de Adriaan van bergenstraat een fietsstraat maken. Dat is nodig voor de verkeersveiligheid. Daarbij wordt de kruising met de Nieuwe Prinsenkade aangepast en het aantal taxistandplaatsen uitgebreid. Eind mei werd een start gemaakt aan de eerste werkzaamheden. 

De Adriaan van Bergenstraat wordt een fietsstraat vanaf de kruising met de Nieuwe Prinsenkade. De fietsstraat zal aansluiten op de Nieuwe Dieststraat, wat ook een fietsstraat is. De weg wordt 5 meter breed met rood asfalt. In het midden van de weg komt een lverhoogde scheiding. 

Voor de veiligheid van fietsers vervangt de gemeente het haaks parkeren door langsparkeren. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen. Langs de rijbaan komt bovendien meer groen.

Problemen

Het kruispunt Adriaan van Bergenstraat - Nieuwe Prinsenkade kent meerdere problemen. En dat geldt vooral wanneer er uitgaanspubliek op straat is. Daarnaast zijn er parkeerproblemen rond de taxistandplaats en is de overgang van de 50 km zone naar de 30 km zone niet duidelijk genoeg.

Door meer bomen en hagen te planten langs de rijbaan lijkt de weg straks smaller. Bij de brug met de Vismarktstraat komt op de weg een aanduiding waar de taxi’s staan. Ook vervangt de gemeente de zogenoemde ‘betonnen varkensruggen’ door paaltjes om parkeren op het trottoir te voorkomen. Voetgangers kunnen bovendien veiliger oversteken over het zebrapad omdat er twee middengeleiders komen. 

Na het werk aan de Adriaan van Bergenstraat begint het werk aan de kruising Nieuwe Prinsenkade – Adriaan van Bergenstraat. Dit werk wordt in overleg met horecaondernemers in de zomervakantie 2021 gepland.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief