Logo bredavandaag.nl

'Stenen gooiende kinderen vertragen fietsbrug'

  Politiek

BREDA - De nieuw aan te leggen fietsbrug over de A27 heeft ondermeer last van de nieuwe wetgeving die is opgelegd naar aanleiding van kinderen die stenen van bruggen afgooien.


Dat zegt wethouder voor Verkeer Wilbert Willems in een reactie. “Het ontwerp is prachtig, maar toen kwamen daar ineens de stenen gooiende kinderen”, legt hij uit.

Bovendien geldt er voor aanvullende veiligheidsnormen wat betreft trillingen ook nieuwe regelgeving. Ook het feit dat Rijskwaterstaat niet meer verantwoordelijk wilde zijn voor het onderhoud van de brug, leverde vertraging op.

Die redenen resulteren in hogere kosten voor de brug. Juist omdat de brug duurder uit ging pakken, stelde de wethouder de gemeenteraad op de hoogte van een nieuw, soberder ontwerp dat veel minder zou kosten dan het voormalige plan.

De kritiek van de VVD en D66 vindt de wethouder dan ook niet gepast. “Ik heb het project juist aangehouden om op de kosten te letten en de raad op de hoogte te stellen hiervan van de ontwikkelingen”, zegt de GroenLinks-wethouder.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief