Logo bredavandaag.nl
gemeenteraadsverkiezingen

Veel nieuwe gezichten op kieslijst D66 Breda

  Politiek

BREDA – De nieuwe kieslijst van D66 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 vertoont een verscheidenheid aan mensen. “Daar ben ik erg blij mee”, aldus fractievoorzitter Saskia Boelema.


Naast Boelema (1), raadslid Bart Vos (2) en commissielid Reginald Kluijtmans (5) staan op de kieslijst veel nieuwe namen. Maar volgens de fractievoorzitter toch een aantal met politieke ervaring, zoals Paul de Beer op de derde plek van de lijst.

“Paul de Beer is vanaf 2007 commissielid bij Provinciale Staten. Dat is dus geen nieuwkomer. Daarnaast gaat het ook om politiek talent en natuurlijk een goede mix van verschillende mensen. Dat bezit onze kieslijst.”

Zo is gedacht aan een persoon uit een van de omliggende dorpen. “Wij krijgen weleens de kritiek dat we ons teveel op stad richten. Met Marianne de Bie uit Bavel, ervaring als manager in de zorg en bij justitie, willen we tonen dat we ook daaraan belang hechten.”

Op zesde plek staat Philip Bos een man uit het bedrijfsleven. Ooit betrokken bij de landelijke politiek en volgens de nummer 1 van de lijst in het bezit van enige politieke ervaring.

Met Ali Tsouli (7) en Maddy van Hemel (8) zijn volgens Boelema twee echte volksvertegenwoordigers binnengehaald. Ze zetten zich respectievelijk in voor de Werkgroep Marokkanen en de wijkraad Brabantpark.

Willem van Hooff, eigenaar van een adviesbureau, staat op de negende plaats. Hij is volgens Boelema bekend in veel buurten van Breda en betrokken bij verschillende Europese projecten.

Sabine Berben-Van Baal is een van de vier vrouwen in de top tien van de lijst met 22 verkiesbare plekken. Boelema: “Berben is een jonge talentvolle politica.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief