Logo bredavandaag.nl

VVD: ‘Gedoogbeleid kraken gaat niet gebeuren’

  Politiek

BREDA – De Bredase VVD-fractie gaat niet in op de vraag van de SP om het kraken te gedogen na 1 oktober als de Wet Kraken en Leegstand actief wordt. “We gaan er van uit dat het college deze wet gewoon uitvoert”, aldus VVD-raadslid Thierry Aartsen.


“Het is eigenlijk ook van de zotte dat we het hier lang over moeten hebben. Van andermans bezit blijf je gewoon af,” vult Dijkhoff aan. Donderdag vroeg de SP aan het Bredase college of zij het kraken in Breda willen gedogen. Wat de VVD betreft, gaat dit niet gebeuren.

“Wij gaan er vanuit dat het college deze wet gewoon uitvoert. Veel huiseigenaren en omwonenden hebben veel overlast van het kraken. Zij hebben lang moeten wachten op deze wet en het is nu het moment om deze ook uit te voeren”, aldus Thierry Aartsen.

Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter VVD Breda: ”Het is goed dat kraken binnenkort tot het verleden behoort. Ook in Breda wordt er met regelmaat gekraakt maar binnenkort hebben we de mogelijkheid om daar tegen op te treden.”
De VVD is altijd tegenstander geweest van kraken.

“In de jaren ‘70 en ‘80 werd er gekraakt vanuit idealen", stelt Aartsen. "Tegenwoordig is het bezit nemen van andermans eigendom een mogelijkheid om gratis te wonen in een huis van iemand anders.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief