Logo bredavandaag.nl
Nieuwkomers D66 kandidatenlijst 2014. foto Wijnand Nijs
Nieuwkomers D66 kandidatenlijst 2014. foto Wijnand Nijs
gemeenteraadsverkiezingen

Vier nieuwkomers in toptien kandidatenlijst D66

  Politiek

BREDA - D66 heeft de eerste tien namen van de kandidatenlijst bekendgemaakt. Bij die toptien staan vier nieuwkomers. Duidelijk is ook dat wethouder Saskia Boelema als lijstduwer gaat fungeren en dat raadslid Philip Bos een stapje terug doet.


D66 is er vroeg bij. Dat heeft een reden, aldus lijsttrekker Paul de Beer. “Wij hechten aan stabiliteit en duidelijkheid. Overigens wordt onze lijst ook groter dan de 30 van de afgelopen verkiezingen, maar dat is ook logisch, want ons ledenaantal is meer dan verdubbeld.”

Tim van het Hof (24 jaar) is de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats drie. Hij is bezig met het afronden van zijn bachelor van de studie bestuurskunde. Van het Hof was een van de initiatiefnemers van de Bredase jongerenraad, waar hij nu voorzitter van is. “Ik zie dat er veel over jongeren gesproken wordt, maar minder door jongeren. Daar wil ik verandering in brengen.”

De nummer zeven op de lijst Faissal Boulakjar (34 jaar) noemt zich een politiek dier. “Ik lees alles, volg alles”, aldus Boulakjar, die in het dagelijks leven bewindvoerder is. “Ik wil me graag inzetten voor constructieve oplossing, zonder onze eigen uitgangspunten te verkwanselen.”

Ondernemer en accountant Ron van Loon (plek 9, 49 jaar) hoopt het ondernemersgeluid te laten weerklinken. “Want dat is nu waarschijnlijk niet het eerste waarbij mensen aan D66 denken. Dat is onterecht”, stelt Van Loon. “Wij kunnen veel betekenen voor lokale ondernemers.”

De laatste nieuwkomer is op tien een halve nieuwkomer. Rob van der Bosch (57 jaar) zat namelijk al eens drie maanden in de raad als vervanger. Zijn specialisatie zit in de decentralisaties die gaan komen. “Jeugd, zorg en werkgelegenheid. De uitdaging is hoe we daar lokaal mee omgaan. Het komt over je heen als het weer, de vraag is hoe je daar mee omgaat en dat je op tijd aangeeft waar je grens ligt.”

“De eerste tien kandidaten op de lijst vullen elkaar prachtig aan. Juist de diverse achtergrond van iedereen koester ik”, aldus De Beer. “Elk raadslid is volksvertegenwoordiger en dus is het goed om uit zoveel mogelijk geledingen van de samenleving vertegenwoordigers op de kandidatenlijst te hebben.”

Verder bij de toptien, naast de vier nieuwkomers en De Beer zijn Marianne de Bie (op 2), Maddy van Hemel (4), Frank Toeset (5), Mieke Nuijen (6) en Reginald Kluijtmans (8).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief