Logo bredavandaag.nl
De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens
De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens

Teteringen: 'Pas na raad december mogelijk actie'

  Politiek

TETERINGEN - Na een gesprek met wethouder Meeuwis, de politie en de verantwoordelijk projectleider heeft de Dorpsraad Teteringen besloten zich voorlopig gedeisd te houden in de discussie rondom een nieuwe locatie voor een daklozen- en verslaafdenopvang in Breda.


Er is zakelijk gesproken tijdens die bijeenkomst, vertelt dorpsraadvoorzitter Hein Antonissen. “Er is nu heel veel onrust in het dorp, vooral ook door de ruis in de informatie. Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren. We hebben in ieder geval afgesproken om nu af te wachten tot half december. Dan wordt de kwestie besproken in de gemeenteraad.”

Als dan blijkt dat de opvang De Vliet toch dicht gaat komt er heisa, stelt Antonissen. De injectiespuit, die de bewoners bij wijze van protest in het dorp hebben geplaatst, verdwijnt voor nu. "Maar als de Vliet dicht moet, dan komt de spuit terug. Waarschijnlijk heeft 'ie dan kinderen gekregen en dan zal er meer volk op de been komen dan de 250 man van vorige keer.” Wat de dorpsraad wel al heeft gedaan, is vragenlijsten versturen naar de verschillende raadsfracties.

In die vragenlijsten staan verschillende stellingen, waarop de partijen kunnen antwoorden met een simpele ja of nee. De stellingen gaan onder meer over het functioneren van huidige opvanglocatie De Vliet, de wijze van besluitvorming en voorwaarden die gesteld moeten worden aan een dergelijke opvang.

Zie ook de gerelateerde berichten aan de linkerkant voor meer achtergrond rondom de discussie over de opvanglocatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief