Logo bredavandaag.nl
Update

D66 dreigt stadsbestuur met overwerken in vakantie

  Politiek

BREDA - Het geduld van D66-fracie in Breda is tanende. De partij vindt dat het college veel te traag is met het beantwoorden van vragen vanuit de gemeenteraad. Het stadsbestuur zou verder slordig zijn met het aanleveren van informatie bij commissievergaderingen. D66 maakt zich ook zorgen over de voorjaarsnota die op zich laat wachten. "Zorgvuldige besluitvorming is belangrijker dan vakantie."


Fractievoorzitter Paul de Beer van D66 zegt best te snappen dat het nieuwe college tijd nodig heeft om zich in te werken. "Alles komt natuurlijk in een keer op ze af, dat vergt ook een uiterste inspanning. Maar ze zouden ons in ieder geval van te voren kunnen laten weten waarom bepaalde stukken later komen dan afgesproken." Als voorbeeld noemt De Beer in zijn persbericht vragen over de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed en verzoeken om meer duidelijkheid omtrent de verplaatsing van de kermis.

Volgens De Beer werd de partij tijdens het vorige college maar een keer te laat beantwoord. Vooral het dossier over de mogelijke plaatsing van asielzoekers in De Koepel heeft voor zijn partij haast. "Na de laatste informatie-avond van het COA bleek dat er bij wijkbewoners een wens bestond om vragen te stellen, aan dat verzoek moet gehoor worden gegeven." Ook hier verwijst de fractievoorzitter naar het vorige stadsbestuur dat te maken had met verzet tegen daklozenopvang. "Toen stond het stadsbestuur wel klaar om beantwoording te geven."

Wat De Beer verder verontrust is de voorjaarsnota. De gemeenteraad heeft deze nog steeds niet ontvangen. Wanneer de vertraging verder oploopt sluit De Beer ingelaste vergaderingen tijdens het reces niet uit. "Zorgvuldige besluitvorming is belangrijker dan vakantie. Ik hoop het niet, maar als het nodig is dan moet het."

Update: Het college heeft de vraag van D66 over de opgelopen vertraging beantwoord. Het stadsbestuur zegt het eens te zijn met de partij dat vragen zo veel mogelijk binnen de gestelde termijn moeten worden beantwoord. Tegelijkertijd geeft ze een aantal voorbeelden waarom vragen later worden behandeld. "Dat kan aan de orde zijn als een portefeuillehouder niet aanwezig kan zijn bij de collegevergadering en om die reden voorstelt om een voorstel aan te houden tot diens terugkeer."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief