Burgemeester Peter van der Velden tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014.
Burgemeester Peter van der Velden tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. (Peter Visser)

Burgemeester genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder 2014

  Politiek

BREDA - Burgemeester Peter van der Velden is een van de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2014. Op de website van het Binnenlands Bestuur zijn afgelopen week de genomineerden bekend gemaakt.


In opdracht van het Binnenlands Bestuur heeft onderzoeksbureau Necker van Naam een onderzoek gehouden. Daar kwamen tien nominaties uit, gekozen door burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de Koning, leden van Gedeputeerde staten en Provinciale Staten.

De geënquêteerden moesten bestuurders beoordelen op vijf competenties die belangrijk zijn om goed te kunnen besturen.

De genomineerden
De genomineerde burgemeesters: Eberhard van der Laan (Amsterdam), Arno Brok (Dordrecht), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Henri Lenferink (Leiden), Jan van Zanen (Utrecht), Peter den Oudsten (Enschede), Peter van der Velden (Breda).

De andere genomineerden zijn Wethouder René Peters van sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie (Oss). Wim van der Donk, commissaris van de Koning Noord-Brabant is genomineerd en ook de Gedeputeerde Bart Krol van de provincie Utrecht.

Stemmen
Op de site Binnenlands Bestuur kan vanaf 8 januari gestemd worden, deze stem telt voor eenderde mee. De leden van het Vakblad Binnenlands Bestuur mogen stemmen en ook de juryleden van Binnenlands Bestuur.

Op 19 januari wordt tijdens het Nieuwjaarsevenement Kompas 2015 bekend wie de titel van Beste Lokale Bestuurder in ontvangst mag nemen.