Logo bredavandaag.nl

GroenLinks wil honderd procent duurzame energie bij stadsverwarming

  Politiek

BREDA - GroenLinks Breda ziet nu als het ideale moment om alle inwoners van Breda die aangesloten zijn op de stadsverwarming te voorzien van honderd procent duurzame energie. Daarnaast vindt de partij dat mensen meer keuze moeten hebben als het gaat om type duurzame energiebron en warmteprijzen. Dat laat de partij in een mail aan het College van Wethouders en Burgemeester weten.


De eigenaar van de stadsverwarming Ennatuurlijk oriënteert zich momenteel op alternatieven voor de warmtevoorziening van het warmtenet. Het contract tussen Ennatuurlijk en RWE loopt in 2024 af. Ennatuurlijk zou gebruik kunnen gaan maken van afvalverbranding, maar GroenLinks ziet liever dat met een duurzaam alternatief wordt gewerkt.

Op dit moment zijn ruim dertienduizend woningen in Breda aangesloten op de stadsverwarming.  De belangrijkste warmtebron van de stadverwarming zijn de Amercentrales. De overheid heeft besloten per 1 januari 2016 de grootste Amercentrale te sluiten. Dat betekent dat een van de belangrijkste warmtebronnen van het warmtenet is weggevallen. Daarom ziet GroenLinks nu als een ideaal moment om de stadsverwarming onder de loep te nemen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief