Logo bredavandaag.nl
Thierry Aartsen/Facebook

Belgische vlag wappert op stadhuis als steun aan België

  Politiek

BREDA - Op het stadhuis van Breda hangt sinds vanavond de Belgische vlag als steunbetuiging aan België en Brussel. Daar kwamen dinsdagochtend meer dan dertig mensen om het leven bij aanslagen op luchthaven Zaventem en in de metro.


Eerder liet burgemeester Paul Depla al via twitter weten mee te leven met de zuiderburen. Later op de dag, aan het begin van de avond postte de burgemeester een uitgebreide steunbetuiging en oproep op zijn Facebook.  Daarin gaf hij aan geschot te zijn. "Breda leeft mee met de slachtoffers en de nabestaanden. Levens die abrupt eindigen; gezinnen en families in één klap uiteen gerukt. We zijn in gedachten bij het verdriet van de mensen, onze buren, die ons zo nabij zijn."

Breda is de poort naar Vlaanderen, aldus de burgemeester. "In mijn nieuwjaarspeech gaf ik nog aan dat Brussel en Breda nog dichter bij elkaar komen dankzij ons nieuwe station en de HSL. Bredanaars voelen zich thuis in België, zoals Belgen zich welkom weten in Breda. Waar onze buren zo in het hart geraakt worden, voelen we deze verbondenheid extra. Wij wensen onze zuiderburen veel kracht in deze moeilijke dagen."

Depla noemde de aanslagen een laffe aanval op vrijheid en veiligheid. "Het is een trieste constatering dat aanslagen bij het leven van nu lijken te horen. Elke aanslag is er één teveel; elk slachtoffer en elke dode onacceptabel. Waar ook ter wereld."

De burgemeester deed een oproep. "Laten we niet toestaan dat terreur, extremisme en geweld ons uit elkaar spelen. Laten we de verbinding met elkaar blijven zoeken. Schouder aan schouder staan in een veilig Breda. En schouder aan schouder staan met de mensen die in Brussel en België ook in deze moeilijke tijden pal blijven staan voor vrijheid en tolerantie."

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief