Logo bredavandaag.nl
Stemmen in Breda. foto Nicky Osinga
Stemmen in Breda. foto Nicky Osinga

Laatste check voor Tweede Kamerverkiezingen: de stembureaus in Breda

  Politiek

BREDA - Het is bijna zover: De landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer. Woensdag 15 maart kan er gestemd worden voor een nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer. Tijd voor een laatste check voordat je gaat stemmen.


Op wie stemmen?
Wordt het D66, CDA, PVV, VVD, GroenLinks, PvdA of een van de andere in totaal 28 partijen die meedoen aan de verkiezingen op 15 maart? Keuze genoeg, maar weet je nog niet wat je gaat stemmen? Doe dan de Stemwijzer en Kieskompas of een van de op een specifiek onderwerp gerichte stemwijzer.

Waarom stemmen?
Ben je het ergens niet mee eens? Dan is dit je kans om hier verandering in te brengen. Want één stem kan verschil maken. Laat je stem horen!

Wat neem je mee?
Ga je woensdag stemmen? Vergeet je stempas en geldig identiteitsbewijs niet. Wil stemmen voor een stadsgenoot? Zorg dan dat hij of zij haar stempas ondertekent en zet zelf ook je handtekening. Let op dit kan dus alleen als je in dezelfde gemeente stemt. Bovendien moet je een kopie van het identiteitsbewijs van de oorspronkelijke houder van de stempas laten zien.

Waar en wanneer?
Stemmen in Breda kan in 85 stembureaus. Het stembureau op het station gaat om 5.15 uur open, de overige openen om 07.30 uur. Stemmen kan uiterlijk tot  21.00 uur.

Kijk hieronder waar jouw dichtstbijzijnde stembureau is:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief