Logo bredavandaag.nl
Op weg naar het insluiten van de dj's. Zondag 18 december, Grote Markt Breda.
Op weg naar het insluiten van de dj's. Zondag 18 december, Grote Markt Breda. (Wijnand Nijs)

‘Geen tijd voor aanbesteding veiligheid rond Serious Request’

  Politiek

BREDA - Het ontbrak de gemeente Breda aan tijd voor een aanbestedingsprocedure rond de veiligheid van Serious Request en Winterland Breda. Dat blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van verschillende raadsfracties.            


Aanleiding voor de serie aan vragen is de overschrijding van de oorspronkelijke begroting met enkele tonnen. Uit eerdere antwoorden bleek al dat extra maatregelen waren genomen vanwege de aanslag op de Kerstmarkt in Berlijn, 19 december. Het Glazen Huis was toen net begonnen.

In het antwoord legt het college uit dat de gemeente de keuze had tussen een aanbesteding of een subsidietraject met verantwoording achteraf, schrijft het in het antwoord aan de fracties. “Het opstarten van een aanbestedingsprocedure vergt een aantal maanden voorbereiding en deze tijd was er niet.”

Na de keuze voor de locatie voor het Glazen Huis op de Grote Markt in juni is een risico-analyse opgesteld. “Pas in september was enig inzicht in welke maatregelen in het kader van crowdcontrol en bereikbaarheid getroffen zouden moeten worden”, schrijven burgemeester en wethouders.

Volgens B&W was er pas begin december, toen de evenementenvergunning werd verleend, zicht op de maatregelen. “Daarom is gekozen voor een subsidietraject met een Bredase partij die ervaring heeft met het organiseren van de veiligheid rondom Bredase evenementen. Van contracten, procedures en verslaglegging met betrekking tot een aanbesteding was derhalve geen sprake.”

Het college geeft aan dat over de subsidieverstrekking een verantwoording achteraf moet worden aangeleverd. “Wij hebben de verantwoordelijke partij (Showdriven, red.) aangemaand spoedig deze verantwoording aan ons te overleggen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief