Logo bredavandaag.nl

PvdA Breda met jonge en vernieuwde kandidaten verkiezingen in

  Politiek

BREDA  - Met veel nieuwe gezichten, maar ook meer ervaren kandidaten gaat de PvdA Breda de verkiezingen in. Wethouder Miriam Haagh werd eerder al gekozen als lijsttrekker. Dinsdagavond werd de rest van de lijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.


De tweede plek is voor de 23-jarige Arjen van Drunen. Hij is communicatieadviseur en is in de regio bekend als presentator van zondagmiddagcafé Spraakvermaak in Terheijden. Zittend raadslid Rob Sips staat op drie en op plek vier staat Inés den Ouden.

Een bekende lijstduwer vindt men in de voormalige burgemeester van Breda, Peter van der Velden. Daarnaast wordt de lijst ook geduwd door oud-Kamerlid Henk Leenders en zittend-Kamerlid Attje Kuiken.

De top 10 wordt verder gecomplementeerd door Erwin Hoek, Suzan Cornelissen, Younes Nahnahi, Leila do Rosario Costa, Joris Hoogbergen en Gijs Rooijakkers.

Lijsttrekker Haagh is zeer tevreden over de lijst: ‘’We gaan met veel nieuwe gezichten de campagne in.We hebben op de lijst mensen met veel politieke ervaring, maar bijvoorbeeld ook kandidaten die al jaren op allerlei terreinen vrijwilligerswerk doen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief