Logo bredavandaag.nl

Politieke nieuwkomer Marcel van der Mast: ‘Goed zorgen voor vrijwilligers’

  Politiek

BREDA - Over een paar maanden mag Breda weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna elke partij heeft zijn kandidatenlijst klaar. BredaVandaag gaat in gesprek met potentiële nieuwkomers in de raad. Wie zijn ze en wat willen ze bereiken? Vandaag, Marcel van der Mast, 47 jaar, kandidaat voor Breda’97.


Van der Mast is geboren in Nieuw-Ginneken, woonde daarna 21 jaar in Bavel en woont nu met vrouw en twee kinderen in de stad (Breda).

In het dagelijks leven werkt hij als wijkbeheerder bij AlleeWonen in Roosendaal. Daarnaast doet hij veel vrijwilligerswerk. Samen met zijn vrouw heeft hij Club Kruimel waarmee ze gratis kleding en speelgoed weggeven aan kinderen met een beperking. Het biedt ook ondersteuning aan de ouders. Daarnaast controleert hij AED’s via Breda AED proof en is hij lid van de buurtpreventie Biesdonk.

Waarom bij deze partij?
“Breda ‘97 is een lokale partij waar ik me goed bij kan aansluiten. Het is ook een leuke groep mensen, heel betrokken. Zetten zich in voor de mensen in de wijken en de dorpen. De fractievoorzitter Peter Vissers kende ik al van vroeger. Dan is de stap ook makkelijker te maken.”

Waarom wil je in de gemeente Breda politiek actief zijn?
“Soms kom je onderwerpen tegen, waar je als persoon of als groep mensen tegenaan loopt. Dat een wijkhuis gaat sluiten in de wijk is bijvoorbeeld wel een onderwerp dat speelt. Dan kun je twee dingen doen: accepteren en doorgaan of actief proberen om hier verandering in te realiseren. Dat laatste kan door in de politiek te gaan.”

Wat is je eerste politiek herinnering?
“Ik heb de politiek altijd wel gevolgd, maar ik heb me er nooit echt in verdiept. Totdat Peter Vissers mij een half jaar geleden benaderde. Toen ben ik daarover gaan nadenken en het er thuis goed over gehad. Je moet er samen als gezin wel 100 procent achter staan.”

Wie is je politieke voorbeeld?
“Er komt niemand gelijk naar boven drijven.”

Welke portefeuille ambieer je?
“Ja, als ik daarover nadenk lijkt me zorg en welzijn wel wat. Ik doe heel veel vrijwilligerswerk en in de privé situatie ben ik ook nog mantelzorger. In diverse situaties heb ik dus ook te maken met de wmo. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn sowieso heel belangrijk in Breda, en daar moet je ook goed voor zorgen.”

Wat hoop je te bereiken als je in de raad komt?
“Wat ik net al vertelde ook eigenlijk. Ik hoorde een paar weken geleden dat Breda 50.000 vrijwilligers heeft, dus daar moet ook goed voor gezorgd worden. En daarnaast vind ik het verenigingsleven belangrijk.”

Heb je ambities binnen de landelijke politiek?
“Nee, politiek is wat dat betreft vrij nieuw voor mij. In oktober ben ik geïnstalleerd als burgerraadslid. Eerst maar eens binnen de gemeente Breda groeien.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief