Logo bredavandaag.nl

Arjen van Drunen (24) nieuwe fractievoorzitter PvdA Breda

  Politiek

BREDA - De 24-jarige Arjen van Drunen is gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Hij volgt Henk van der Velde op, die bij de gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer was voor een nieuwe termijn als raadslid. Zittend-raadslid Rob Sips (46) is gekozen als vice-fractievoorzitter.


Van Drunen was campagneleider bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, die voor de Bredase PvdA een goed resultaat opleverde. Tegen de landelijke trend in hield de partij in Breda haar vier zetels vast.

De fractie omschrijft de jonge politicus als iemand met een grote dosis energie, flair en communicatiekracht. “’Ik ben blij met het vertrouwen van mijn fractie”, vertelt Van Drunen in een persbericht. “Ik sta voor een optimistisch, vooruitstrevend en constructieve club. En ik geloof erin dat dat is wat Bredanaars van de PvdA verwachten.”

Lijsttrekker Miriam Haagh had voor de verkiezingen aangegeven niet inzetbaar te zijn voor het fractievoorzitterschap. Haagh is beschikbaar voor wethouderschap en een rol in de fractie indien het formatieproces niet tot uiteindelijke coalitie deelname leidt. De zittend PvdA-wethouder is eerder zes jaar fractievoorzitter geweest en gaf de voorkeur aan een nieuwe fractieleider.

De 24-jarige Van Drunen was eerder onder andere vier jaar commissielid bij de PvdA Drimmelen en twee jaar secretaris bij de PvdA Brabant. Hij werkt in het dagelijks leven als communicatieadviseur bij een communicatiebureau en is daarnaast in de regio bekend als presentator van Spraakvermaak.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief