Steeds meer Bredanaars in armoede, 50PLUS en SP stellen vragen
Steeds meer Bredanaars in armoede, 50PLUS en SP stellen vragen

Steeds meer Bredanaars in armoede, 50PLUS en SP stellen vragen

  Politiek

BREDA – Het aantal huishoudens dat meer dan vier jaar van een laag inkomen moet rondkomen is gestegen, volgens onderzoek van het CBS. Dit is ook terug te zien in Breda. “De kloof tussen arm en rijk lijkt steeds verder toe te nemen”, zegt Bas Maes, fractievoorzitter van SP Breda.


50PLUS en SP vinden dat meer aandacht moet komen naar deze groep mensen die langdurig in armoede leven. “Het aantal mensen dat naar de voedselbank gaat, stijgt”, zegt Maes. “De voedselbanken hebben al alarm geslagen, nu moet de politiek er iets aan doen.” Om meer aandacht op dit probleem te leggen, hebben de partijen vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld, want merkt de gemeente dit probleem op en kunnen ze er iets aan doen?

De twee politieke partijen zien ook dat meer ouderen het financieel moeilijk krijgen. “Die krijgen veel informatie over hulp niet mee”, meent Maes. “Jonge gezinnen krijgen een hoop voorzieningen van het armoedebeleid te zien via Facebook, bijvoorbeeld. Maar een heleboel mensen, en met name ouderen, gebruiken geen internet. Dat vergeten we wel eens.” 

De ideale oplossing is volgens Maes dat er meer geld naar deze soort zorg gaat en dat meer mensen naar de voedselbank mogen. “Als je nét genoeg inkomsten hebt, mag je niet naar de voedselbank”, zegt Maes. “Dat wil niet zeggen dat die mensen rondkomen.” Ook pleit hij voor de terugkomst van de papieren gemeentegids. “Die bestaat niet meer omdat we de info kunnen googlen, maar ouderen vaak niet. Al ligt er een aantal exemplaren bij de gemeente, zolang die info maar toegankelijk blijft voor iedereen is het goed.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief