Inwoners Zandberg ondernemen actie tegen vrachtverkeer
Inwoners Zandberg ondernemen actie tegen vrachtverkeer (Foto: Bregje Kop)
fotoalbum

Actievoerend Zandberg houdt vrachtwagens tegen

  Politiek

BREDA - Vandaag is het zo ver: de bewoners van Zandberg sluiten vanaf 07.00 vanochtend de Zandbergweg af voor vrachtverkeer. Vrachtwagens worden door de bewoners omgeleid naar de voor hen bedoelde parkeerplekken aan de Ginnekenweg.


"Ik stond hier vanochtend al om 07.00 uur", vertelt Dirk Uijl van SP Breda. Ook hij zet zich, namens SP Breda, in voor een inrijverbod voor vrachtwagens bij de Zandbergweg. "In februari is de motie over deze kwestie al unaniem aangenomen, maar er wordt maar niet doorgepakt door de wethouder", zegt Uijl. "Als zelfs de inwoners van Zandberg al actiegroepen gaan oprichten, moeten we echt iets gaan doen."

De wijk is het beu dat ronkende vrachtwagens zich door de te nauwe straten wurmen. Daarnaast is het voor de wijkraad niet duidelijk wat de oplossingen precies zijn. Hierover zou ook warrig gecommuniceerd zijn vanuit de gemeente, gaf wethouder Boaz Adank toe in een eerdere reactie. "Meerdere malen is 2020 genoemd als datum waarop de laad- en losproblemen aangepakt moeten worden. Ik heb altijd gezegd dat mij dat te lang duurt. Daarom is het streven dat er dit najaar toch echt een oplossing komt." 

Peter Elbertse, een van de initiatiefnemers van de actie, vindt dat de wethouder nu ondertussen eens over moet gaan tot actie. "Er zijn van allerlei beloften gedaan, maar de echte actie blijft uit", vertelt hij. "We hebben hier in de wijk echt overlast van de vrachtwagens." Dat er veel overlast ondervonden wordt in de wijk kan Marlous Fieret, voorzitter van wijkraad Zandberg-West, beamen. "Kinderen kunnen niet meer veilig op straat spelen, er is geluidsoverlast en ook ontstaan er scheurtjes in de gevels door de trillingen van voorbij rijdende vrachtwagens. We hopen dat de wethouder na de actie van vandaag eindelijk eens actie gaat ondernemen."

Guus Arnouts

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief