Rein Welschen.
Rein Welschen. (Foto: familie Welschen)

Eerste editie Rein Welschen cyclus over reïntegratie en participatie

  Politiek

BREDA - Participatie, re-integratie en terugkeer in het arbeidsproces staan centraal tijdens de eerste bijeenkomst van de Rein Welschen cyclus dinsdagavond. Deze bijeenkomsten zijn een initiatief van PvdA Breda in samenwerking met de Jonge Socialisten Brabant.


Na een korte inleiding door experts Lucienda Dab en Frans Szablewski wordt van de deelnemers verwacht dat zij debatteren over prikkelende stellingen en met suggesties voor bestuur en politiek komen.

"De huidige complexiteit van de samenleving betekent immers dat de overheid, zoals de gemeente, geen pasklaar antwoord heeft op alle maatschappelijke vragen. Die antwoorden zullen vaak in gezamenlijkheid met bewoners en andere organisaties moeten worden gevonden", aldus de organisatie.

Dit is de eerste bijeenkomst in het kader van de Rein Welschen Cyclus, het maatschappelijke platform voor inspirerende en maatschappelijke vraagstukken. Rein Welschen was voorzitter van de PvdA in Breda, gewestbestuurder, wethouder, gedeputeerde, en uiteindelijk burgemeester van Eindhoven. Historicus Peter van Steenoven trapt deze cyclus af met een inleiding over Rein Welschen.

De avond begint om 19.30 uur bij  Electron, Kopse Kantine (zijingang), Speelhuislaan 171.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief