Foto: George Becker/Pexels.com

10.000 euro naar achterpadverlichting kwetsbare wijken

  Politiek

BREDA - De gemeente Breda gaat 10.000 euro vrijmaken voor de aanpak van kwetsbare wijken (wijkveiligheid) om het aanbod van achterpadverlichting voort te zetten. Wat de niet-kwetsbare wijken betreft zet de gemeente vol in op eigen kracht binnen de buurtpreventie teams. 


4 april werd de motie 'Help de buurtpreventie' aangenomen. Hierin krijgt het college de opdracht om binnen het huidige veiligheidsbudget een bedrag van maximaal 10.000 euro te vinden om samen met inwoners en buurtpreventieteam te kijken op welke locaties verlichting kan worden aangebracht. Ook wordt het college gevraagd om een terugkoppeling te geven aan de gemeenteraad wanneer het budget onvoldoende is. 

Buurtpreventie Breda gaat uit van burgerparticipatie en legt daarom veel verantwoordelijkheid bij de bewoners. Het Team Buurtpreventie Breda van afdeling veiligheid & leefomgeving biedt bewoners handelingsperspectief door bijvoorbeeld het delen van informatie en geven van instructies. De verantwoordelijkheid voor eigen veilighied ligt echter bij de bewoners zelf. Bewoners kunnen daarom zelf het initiatief oppakken om samen met hun wijk of buurt verlichting aan te schaffen. In kwetsbare wijken kan dit echter een probleem zijn. 

Daarom wordt de komende jaren 10.000 euro vrijgemaakt uit het budget voor de aanpak van kwetsbare wijken (wijkveiligheid) om het aanbod achterpadverlichting voort te zetten. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief