Exposities in de Backer & Ruebhal tijdens BredaPhoto 2018.
Exposities in de Backer & Ruebhal tijdens BredaPhoto 2018. (Foto: Wijnand Nijs)

Breda neemt weer regie voor Kunsthal; Backer en Rueb optie

  Politiek

BREDA - Breda gaat zich pro-actiever bemoeien met de realisatie van een Kunsthal in de stad. Dat blijkt uit de ambitie die is uitgesproken door het college in de Voorjaarsnota. Zo'n Kunsthal zou een 'iconisch' gebouw moeten zijn.


Sinds de aantreding van dit college werd de bal bij culturele partijen in de stad gelegd, zoals BredaPhoto. "Er waren veel verschillende ideeën die bij elkaar kwamen, maar dat leverde geen sluitend businessplan op", constateert wethouder Marianne de Bie.

De Bie stelt dat er met allerlei partijen gesproken wordt over een kunsthal. Een mogelijke locatie zijn de hallen van Backer en Rueb. "Daarvoor zoekt de ontwikkelaar ook nog een invulling." Dat past ook in de ambitie van het gebied, denkt het college. Zeker als er met een kunsthal een iconisch gebouw wordt toegevoegd. "Een kunsthal biedt dan het beste van twee werelden: (multi)functioneel en ruimte biedend aan de kunstwereld en een trekpleister voor gebiedsontwikkeling", aldus de nota.

De Kunsthal moet geen tweede museum worden, naast het uit een fusie ontstane Stedelijk Museum Breda. "Er is wel behoefte aan meer expositieruimte, zo laten ook organisatoren van festivals ons weten", meldt het college in de nota.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief