Afbeelding

Fortuynisme leeft op in Breda: nieuwe afdeling Lijst Pim Fortuyn vormt zich

Door: Hanneke Marcelis Politiek

BREDA - De gemeente Breda heeft er een nieuwe politieke partij bij. Carlo van Remortel, John Stubenitsky en Pieter Magnée gaan een Bredase afdeling van de Lijst Pim Fortuyn oprichten, en hopen in 2022 deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de nieuwe, Bredase LPF is er veel draagvlak voor de politieke visie van Fortuyn. Zo won de LPF in Eindhoven een zetel bij de afgelopen verkiezingen en maakte de Jonge Fortuynisten, onder leiding van Remortel, een succesvolle doorstart. "In Breda stemde inwoners voor de Europese verkiezingen met 8,7% (FVD) en 3,2% (PVV) voor een alternatief op rechts. Toch gezamenlijk goed voor een kleine 12% van de stemmen. Reden genoeg om de komende jaren te kijken hoe breed die visie daadwerkelijk gedragen wordt in ons mooi Breda."

De partij gaat de komende tijd 'actief het gesprek aan met inwoners van Breda'. Ook willen oprichters van de politieke beweging waar nodig aan de bel trekken bij de gemeenteraad om problemen aan te kaarten. De Bredase Lijst LPF wil graag in 2022 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. "De VVD is nu de enige én de grootste partij op rechts. Daar komt hopelijk verandering in."