Derde editie van Groei-Ondernemers Challenge zorgt voor 78 nieuwe banen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Dhargyal van Oorschot ontving de wisseltrofee uit handen van wethouder Adank.
Dhargyal van Oorschot ontving de wisseltrofee uit handen van wethouder Adank. (Foto: Gemeente Breda)

Derde editie van Groei-Ondernemers Challenge zorgt voor 78 nieuwe banen

  Politiek

BREDA - De derde editie van Groei-Ondernemers Challenge van de Gemeente Breda heeft in een jaar tijd 78 banen, stages en opdrachten opgeleverd. Uiteindelijk kwam de gedreven en actieve ondernemer Dhargyal van Oorschot met zijn bedrijven Kaplock en Vander Ventions als winnaar van de challenge uit de bus. 


De Groei-Ondernemers Challenge is een initiatief van de gemeente, waarin tien Bredase ondernemers met groeipotentie worden gecoacht in een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. Deze editie vonden 44 mensen een baan, kwamen er 16 stageplaatsen bij en kregen 18 ZZP-ers een opdracht als onderaannemer. De drie edities in totaal hebben al 219 mensen aan het werk geholpen. 

"Als gemeente zijn wij natuurlijk blij met deze mooie ontwikkelingen en met deze nieuwe banen", reageert wethouder Boaz Adank op de uitkomst. "Dat 'Groei-Ondernemers Challenge' gekozen is als een van de 'best practices' van Nederland om MKB-ondernemers te helpen groeien, is een mooie opsteker."

Winnaar
Ieder jaar wordt er ook een winnaar van de Challenge gekozen. Die keuze is dit jaar gevallen op de gedreven en actieve ondernemer Dhargyal van Oorschot met zijn
bedrijven Kaplock en Vander Ventions. Kaplock voorziet horeca- en eventbedrijven van een innovatief en veilig garderobesysteem. Vander Ventions voorziet gerenommeerde nationale en internationale bedrijven van technische oplossingen.

Van Oorschot heeft er in een jaar tijd 24 nieuwe collega's bij gekregen. Daar houdt de groei volgens hem nog niet op. "De Groei-Ondernemers Challenge Breda heeft mij zeer goed geholpen om in een jaar tijd grote stappen te zetten. Ik heb nu een mooi team opgebouwd en kan daarom de rol vervullen die het beste bij mij past. Een rol die gaat zorgen voor een verdere versnelling." Ook over de inhoud van het programma was hij tevreden. "De inhoud en opzet van het programma waren helemaal goed. En het is mooi om met gelijkgestemden elkaar te inspireren op mooie en bestendige groei."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief