CDA: 'Geef de VVV een plek in een boekenwinkel in de stad' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto:

CDA: 'Geef de VVV een plek in een boekenwinkel in de stad'

  Politiek

BREDA - De VVV op de Grote Markt zal de deuren niet meer openen. Dat maakte de gemeente Breda afgelopen week bekend. Maar als het aan de lokale CDA ligt, verdwijnt het merk niet uit de stad. De partij pleit voor het behoud van een fysieke plek waar toeristen terecht kunnen. Bijvoorbeeld op het station of in een boekenwinkel.


De VVV in Breda gaat niet meer openen. Bezoekersaantallen liepen terug en het openhouden van het pand was niet meer rendabel, legde Breda City Marketing vorige week uit. Maar volgens het CDA is er nog steeds een groep bezoekers die een fysieke ruimte waar ze toeristische informatie kunnen vinden erg waarderen. Voor die groep moet er een fysieke plek blijven waar ze heen kunnen gaan, stelt de partij.

Raadslid Caspar Rutten oppert in zijn brief aan het college twee ideeën. Zo ziet hij mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan met de NS. Het station zou een goede plek zijn om fysieke informatie aan te bieden over een stad.

Ook ziet hij een kans in het zoeken van een samenwerking met een winkelier. "In kleine toeristische gemeenten wordt de toeristische informatie ook wel ondergebracht in het pand van een winkel. Bijvoorbeeld een hoek in een boekwinkel. Dat is prettig voor de bezoeker die zich niet op internet oriënteert of graag een mooie fysieke plattegrond in handen heeft terwijl het de winkelier waarin de VVV hoek gevestigd wordt, een stroom van potentiële klanten oplevert en daarmee ook omzet", legt hij uit. De ondernemer zou dan een kleine vergoeding kunnen krijgen die voor hem een deel van de huur betalen, en voor City Marketing slechts een fractie van de kosten zijn van het open houden van de voormalige VVV aan de Grote Markt.