Afbeelding
Foto: Volt Breburg

Volt ziet af van deelname gemeenteraadsverkiezingen Breda

Door: Advertorial Politiek

BREDA - Volt gaat in maart 2022 jaar niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Breda. Dat heeft het bestuur van Volt Breburg (Breda-Tillburg) besloten.


Vorige maand maakte Volt Breburg al bekend niet niet deel te nemen aan de verkiezingen in Tilburg omdat ze niet zouden voldoen aan de eigen kwaliteitseisen voor een kandidatenlijst. Ditzelfde geldt nu voor Breda nadat er afgelopen week een wijziging plaatsvond in het aantal beschikbare kandidaten. De partij laat weten tevreden te zijn met de kwaliteit van de individuele kandidaten, maar dat de lijst in zijn totaliteit door de wijziging niet meer voldoet aan hun idealen. 

Een belangrijke kwaliteitseis voor Volt is de gelijkwaardige verdeling tussen mannen en vrouwen op de lijst. In Breda is van de 39 raadsleden nu slechts één derde een vrouw. De jonge regionale partij wil ook dat de lijst lang genoeg is.

De beweging Volt zet door
Binnen een jaar na het landelijke succes hebben de leden uit Breda, Tilburg en andere omliggende gemeenten de regionale afdeling Volt Breburg uitgebouwd. Diverse teams hebben zich ingezet voor het schrijven van regionaal beleid, een verkiezingsprogramma, het werven van kandidaten en het voorbereiden op een politieke campagne. Ook nu deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen is uitgesloten, zeggen de leden het geluid te willen blijven verkondigen. Via verschillende wegen, waaronder inspraakmogelijkheden in de gemeenteraad, willen ze zo alsnog invloed uitoefenen op nog te nemen beslissingen in de stad.