Logo bredavandaag.nl

'Goud op de Olympische spelen zou geweldig zijn'

  Sport

Wie word sporter van het jaar? 10 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Bredase Sportgala. BredaVandaag.nl portretteert de genomineerden. Vandaag de kanshebbers in de categorie ‘Sportvrouw van het jaar’.


Chantal Jorna (23): Turnster
Sabine van Reijt (23): AV Sprint
Melissa Boekelman (19): atletiek

In het dagelijks leven:
Chantal jorna:“Ben ik turnster, trainster en daarnaast ook student. Ik studeer momenteel aan de Fontys Sporthogeschool in Tilburg (ALO) en ben daarnaast mijn studie vrijetijdsmanagement aan de NHTV nog aan het afronden.”

Sabine van Reijt:“Werk ik als gymlerares op de Nassau in Breda en train ik ook heel veel.”
Melissa Boekelman: “Ben ik fulltime atlete.”

Mijn beste prestatie tot nu toe:
Chantal Jorna:“Ik ben twee maal individueel Nederlands kampioene geworden en drie maal in teamverband. Ook heb ik een individuele internationale titel op mijn naam staan; De Cup Michel Wanten 2007. Daarnaast hebben we ook met ons team van de Turncombinatie Zuid-West Nederland (TC-ZWN)drie maal een internationale titel op onze naam weten te schrijven. “

Sabine van Reijt:“Dat is dat ik vorig jaar de Nederlands Kampioen ben geworden op de 3000 meter indoor. En dat ik tweede ben geworden bij de korte cross.”

Melissa Boekelman: “Dat is dat ik wereld kampioen geworden ben bij de junioren in 2006 op het onderdeel kogelstoten”

Hoe vaak train je per week:
Chantal Jorna: “Vorig jaar trainde ik nog 16 uur in de week bij TC-ZWN. Nu nog maar 10 uur inclusief de ACROgym. Daarnaast geef ik ook nog eens 12,5 uur les.”

Sabine van Reijt:“Ik train zeven dagen per week. Op dinsdag train ik twee keer en ik heb nog een rustdag.”

Melissa Boekelman:“Ik train op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 2x per dag en op woensdag en Zaterdag 1x per dag. Zondag ben ik vrij.”

Mijn doel voor de toekomst is:
Chantal Jorna:“De toekomst zie ik voornamelijk als turntrainster. Helaas is dit geen vetpot, waardoor ik waarschijnlijk nog als docent LO in het onderwijs zal komen te staan. Als turnster zal dit seizoen mijn laatste turnjaar worden. In juli word ik aan mijn schouder geopereerd. Hier zit een half jaar herstel aan vast. Daarna wil ik nog wel verder met ACROgym bij BredaGym. Hier ben ik dit seizoen mee begonnen en het biedt voor mij een heel leuk vervolg op het turnen."

Sabine van Reijt:“Ik ben overgestapt van de korte naar de lange cros. Ik zou graag bij de lange cros in de top willen staan. Daarnaast is mijn doel om mijn eigen tijden te verbeteren.”

Melissa Boekelman: “Mijn allergrootste doel is Goud halen op de Olympische Spelen. Als ik dat ooit kan halen zou dat helemaal geweldig zijn!”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief