Logo bredavandaag.nl
Outdoor Brabant in Breda. Met onder meer de vierspanwedstrijd. foto Janet Olde Wolbers
Outdoor Brabant in Breda. Met onder meer de vierspanwedstrijd. foto Janet Olde Wolbers

Chardon in Breda op weg naar eerste Europese titel

  Sport

BREDA – IJsbrand Chardon kan zijn eerste Europese titel in de vierspansport nauwelijks meer ontgaan. 22 Nationale kampioenschappen en vier wereldtitels staan er al op zijn conto, maar het Europees kampioenschap ontbreekt nog.


Dat komt omdat de EK voor het eerst sinds 1981 weer wordt gehouden, de organisatoren van Outdoor Brabant zijn erin geslaagd hun evenement extra betekenis te geven.

Chardon was zaterdag tijdens de marathon, die duizenden toeschouwers naar landgoed de Prinsenhoeve lokte, uitstekend op dreef. Hij won de krachtproef, voor landgenoot Koos de Ronde en Boyd Exell. Het goud in de landenwedstrijd is voor Nederland al zeker.

In het klassement van Outdoor Brabant, dat lange tijd bekend stond onder de naam Breda Hippique, moet Chardon zijn eeuwige rivaal Boyd Exell voor zich dulden. Maar Exell start voor Australië en komt daardoor niet in aanmerking voor het EK. Het verschil tussen beide menners is slechts één seconde, Chardon liep in de derde hindernis enige vertraging op. "Er brak in de waterhindernis een kinketting af, dan wordt je eigenlijk stuurloos. Kan iedereen overkomen, jammer dat het mij nu net op dit moment gebeurt. Heeft me toch zeven à acht seconden gescheeld."

De Europese titel is praktisch binnen. "Ik sta een mega-gat voor op Koos. Maar het gaat me ook om te winnen van Boyd en dat wordt nog spannend morgen." Koos de Ronde klom van de negende naar de derde plaats. "Het ging super, mijn missie is geslaagd", aldus de man uit Zwartewaal.

Zondag gaan de vierspanners van start in het kegeltjesrijden.

Meer info over het programma: www.outdoorbrabant.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief