NAC wint op de valreep van FC Utrecht. foto Peter Visser

Door winst op Utrecht geen nacompetitie voor NAC

Sport

STEENAKKER – Na het zoveelste slechte resultaat in eigen huis van vorige week tegen Roda JC pakte NAC in Utrecht tegen de plaatselijke FC drie belangrijke punten. Door de overwinning speelden de Bredanaars zich veilig en verdween het degradatiespook.

Utrecht kwam in de eerste helft al snel op voorsprong. Een misser met het hoofd van Japanner Yoshiaki Takagi kwam precies voor de voeten van Frank Demouge die daar wel raad mee wist en de 1-0 binnen tikte.

Ook NAC kreeg een aantal kansen, maar wist die niet te verzilveren. De twee ploegen gingen met de zelfde stand op het scorebord aan de thee.

De thuisploeg kreeg vlak na rust nog een opgelegde kans. Een voorzet die vlak langs het doel van NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar schoof, was niet beteed aan de FC Utrecht aanvallers.

NAC pakte de draad op en bleef in een doelpunt geloven. De Bredanaars drongen steeds meer aan en in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Roda JC konden ze nu wel een stempel op de wedstrijd zetten. Zo scoorde Robbert Schilder de gelijkmaker nadat hij de bal ontving van Alex Schalk.

De kleine spits van NAC maakte zelf de 1-2 en Jeffrey Sarpong bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 1-3.