Logo bredavandaag.nl

‘NAC heeft nog steeds een goede naam’

  Sport

STEENAKKER – NAC zit volop in de voorbereiding voor het komend seizoen dat 10 augustus start met de uitwedstrijd tegen Willem II. Technisch directeur Jeffrey van As en trainer John Karelse puzzelen er op los om tijdig een eredivisiewaardige selectie te smeden.


Maandag is de fotopersdag, waarop alle tot nu gecontracteerde spelers op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Of die selectie op 1 september, de transferdeadline, nog compleet is, blijft ook dit jaar de vraag. Niets is zeker in de voetballerij, luidt het cliché.

De twee eindverantwoordelijken zijn desondanks vol goede hoop, stellen ze tijdens de persconferentie. Volgens hen zijn er voldoende interessante voetballers die bij de Bredase club kans maken. “Er zijn veel goeie spelers beschikbaar. En ik merk dat NAC nog steeds een goeie naam heeft, waardoor voetballers graag voor de club uitkomen”, stelt Van As.

Batterij spelers
Karelse is dezelfde mening toegedaan. Ook hij ziet voldoende mogelijkheden. “Wij raken niet in paniek. Elke dag worden er spelers aangeboden die voor NAC een prima optie zijn.”

De hoofdtrainer beaamt dat de selectie een behoorlijke leegloop heeft gekend. “Er is een hele batterij spelers vertrokken. In totaal elf spelers. Onder wie twee belangrijke: Donny Gorter en Robbert Schilder. Dat is nogal wat.”

Van As bekijkt het eveneens positief en benadrukt klaar te zijn met de ‘negatieve’ beeldvorming rond de club. “Ik word moe van hoe men naar NAC kijkt. Altijd maar over de slechte financiële situatie. Ja, we moeten met een kleinere groep werken, maar dat geldt voor zoveel clubs. Ik heb goede hoop dat we een goede groep kunnen neerzetten.”

Talentvolle jongens
Beide heren halen de jonge jongens aan die doorstromen vanuit het tweede elftal. Maar er worden geen wonderen verwacht. Van As: “Van der Weg, Edwards, Gommers en Hooi hebben een klein contract. We moeten kijken hoe het verloopt. Het wil niet zeggen dat ze eredivisiewaardige spelers zijn, maar het zijn talentvolle jongens.”

Karelse vult aan: “Het is altijd wennen aan het niveau. Wellicht zullen ze nog een dip krijgen, Dat zie je vaker bij jonge spelers. Dat is normaal.”

De hoofdtrainer geeft aan erg blij te zijn met de nieuwe aanwinsten zoals Mark Looms, Thilo Leugers en Anouar Hadouir. “Het is sowieso heel knap dat we Hadouir hebben kunnen vastleggen. Hij is eigenlijk te goed voor NAC. Leugers is nog geen Schilder, maar zit absoluut niet ver van zijn niveau. En Loom is echt een kanjer. Hij heeft de nodige ervaring.”

Hoe NAC het ook wendt of keert, de selectie vooralsnog niet compleet. Drie spelers moeten er bij, menen de trainer en technisch directeur. Met name om in de breedte eventuele klappen door blessures en schorsingen te kunnen opvangen. De Bredase club zou een rechtsback, een creatieve middenvelder, een buitenspeler, een spits en een keeper kunnen gebruiken.

Mazzel nodig
“Het liefst een rechtsback die ook kan keepen”, grapt Karelse die aangeeft dat voor al die posities geen budget is. “Drie versterkingen hebben we echt nodig. Zeker op basis van ervaring is het nu dun gezaaid.”

NAC gaat voor plaats tien tot veertien, melden Karelse en Van As. “Dat is realistisch. Ik hoorde al geluiden over Europees voetbal, omdat de voorbereiding goed verloopt. Laten we eerlijk zijn. De komende drie weken begint het pas echt en je hebt hier en daar ook een mazzeltje nodig.”

Of de spelers die vandaag op de selectiefoto zijn vastgelegd in de competitie zullen starten voor NAC is natuurlijk niet zeker. Van As: “We gaan er van uit dat de spelers die op de foto staan niet vertrekken. Maar ja, dat weet je uiteindelijk nooit.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief