Logo bredavandaag.nl
De vierspanners in actie met de dressuur, vrijdag 31 augustus 2012. foto Janet Olde Wolbers
De vierspanners in actie met de dressuur, vrijdag 31 augustus 2012. foto Janet Olde Wolbers

Chardon fier aan kop na eerste dag vierspanners

  Sport

BREDA - De vrijdag van Outdoor Brabant stond in het teken van de wind, de netwerkers, maar ook zeker van de vierspanners. IJsbrand Chardon gaat bij de vierspanners aan de leiding.


De veelvoudig wereldkampioen moet de koppositie na dag een echter delen met Theo Timmermans.
Beide menners reden vrijdag een ijzersterke dressuurproef en behaalden een gelijke score: 38.66 strafpunten. De Duitser Christoph Sandmann staat derde met 46.21 strafpunten. Het Nederlandse team staat in de landenwedstrijd op ruime voorsprong op de Duitsers.

Zaterdag gaan de menners voor de waterbakken en de spectaculaire combinaties in de marathon. Met een vochtige ondergrond zal het spectaculaire wedstrijd worden. Die ondergrond, en de wind, zorgde ervoor dat de springwedstrijden voor vrijdag werden afgeblazen. "Te gevaarlijk", aldus voorzitter Ton Overeem. Bovendien zou het terrein dan een grote modderpoel zijn geworden, daarmee het zaterdagse programma om zeep helpend,

Zover liet de organisatie het niet komen. Het betekende wel dat de netwerkers van vrijdagavond op het netwerkterras alleen konden genieten van een roofvogel- en hondenshow. En natuurlijk van een biertje. Of twee, voor sommigen.

Voor diegenen die om de wedstrijden heen keken was er genoeg te zien. Van poetsende amazones, tot jurerende juryleden en paarden kijkende dames.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief