De Open Bredase Kampioenschappen op wielerparcours Baronie in Breda. foto Perry Roovers
De Open Bredase Kampioenschappen op wielerparcours Baronie in Breda. foto Perry Roovers

Profambities Baronie Breda Classic onder druk

Sport

BREDA – Het is op lokaal gebied niet duidelijk wat de gevolgen zijn van het terugtrekken van Rabobank als sponsor van de professionele wielersport. De bank in Breda doet voorlopig geen uitspraken. Wielerorganisator Walter Clement: "We laten ons niet zomaar uit het veld slaan."

Ondanks dat in de officiële verklaring van de bank op haar website vrijdag wordt gesteld dat in de amateursport niets zal wijzigen, staan de ambities voor de Rabobank Breda Classic, voorheen Baronie Breda Classic, toch onder druk.

Organisator Walter Clement, die afgelopen jaar met de Rabobank nog een sponsorcontract voor drie jaar sloot, is voorzichtig positief. “Ik weet niet wat het standpunt is van de Rabobank op lokaal niveau. Ik ga er van uit dat er niet veel consequenties zullen zijn. We willen de Breda Classic opwaarderen tot professioneel niveau. Of we daar de gevolgen zullen voelen?”

Naar aanleiding van het dopingschandaal rond Lance Armstrong, waarin ook de Rabobank afgelopen week opdook,trekt de sponsor zich terug uit de professionele wielersport.

“Het is sowieso een klap voor de wielersport. Het is heel jammer. Het is niet de leukste ochtend kan ik wel zeggen. We moeten even alles over ons heen laten komen”, aldus Clement.

De Bredanaar kwam afgelopen zomer met het verrassende nieuws dat in 2015 een grote kans bestaat dat de Vuelta Breda aandoet. “Het schoot daarstraks wel door mijn hoofd. Wat betekent het om de Ronde van Spanje binnen te halen? Ik denk niet dat het in gevaar komt. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan.”