Logo bredavandaag.nl
8 Bredase dj's in de Grote Kerk voor Wings for Life. foto Peter Visser
8 Bredase dj's in de Grote Kerk voor Wings for Life. foto Peter Visser

Wings for Life run 2015 start in Breda

  Sport

BREDA - De Nederlandse editie van het wereldwijde hardloopevenement Wings For Life World run start 3 mei 2015 in Breda. Breda is een van de 35 plaatsen ter wereld waar de wedstrijd start die dag.


Doel van het hardloopevenement is geld inzamelen voor de Wings For Life Spinal Cord Research Foundation. In 2014 was de opbrengst meer dan 3 miljoen euro.

In 2014 werd de Wings For Life World Run voor het eerst georganiseerd. Meer dan 35.000 deelnemers gingen de uitdaging aan. In Nederland klonk dit startschot in Assen. Bij de loop is er geen vaste finishlijn. Een half uur nadat de lopers zijn vertrokken, zet de finishwagen de achtervolging in. Die rijdt eerst langzaam, maar gaat op vaste momenten steeds wat sneller rijden en fungeert uiteindelijk als finishlijn.

De finishwagen is voorzien van elektronische sensoren, die de digitale chips van de deelnemers die hij inhaalt registreert. Net zolang tot hij bij de beste lopers uitkomt. De laatste persoon die wordt ingehaald, is de wereldwijde winnaar. De wereldwijde winnaar kan in elk land of op elk continent lopen, maar weet pas dat hij heeft gewonnen als hij door de finishwagen is ingehaald en de race voorbij is. In 2014 waren er na vijf uur rennen nog maar drie lopers over. Uiteindelijk zat er maar ongeveer negentig meter tussen de wereldwinnaar (in Oostenrijk) en de tweede plaats (in Peru).

Tijdens de eerste Wings For Life World Run in Nederland, afgelopen mei, liepen onder andere Humberto Tan, Jaap Jongbloed, Erben Wennemars en Geraldine Kemper mee. Deelname kost voor volwassenen 30 euro. Dit volledige inschrijfgeld gaat naar de Wings For Life Foundation.

Eerder dit jaar werd in de Grote Kerk al een benefietconcert gehouden voor Wings for Life, onder meer met Hardwell.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief