Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Winterse winnaars tijdens de 46e editie van de Mastboscross

  Sport

BREDA - Hardlopers Michel Butter en Ruth van der Meijden zijn de winnaars van de lange Mastboscross senioren. Butter liep de 11 km in 35.06 minuten, Van der Meijden liep de 8 km in 27:58 minuten. De afstanden waren het slotnummer van de in totaal 19 onderdelen.


Aan de 46e editie van de Sprint Mastboscross deden circa 1.300 deelnemers mee. De hardlopers moesten naast de man met de hamer ook een hoop blubber op het parcour overwinnen. “Het was een mooie, maar ook een hectische dag. Ondanks de glibber waren de mensen erg enthousiast”, aldus voorzitter van Sprint Mastboscross, Jeroen van Nunen.

De start en finish waren op de atletiekvereniging Sprint. Naast de officiële crossonderdelen konden ook recreanten en bedrijven meedoen. Zo waren er speciale wedstrijden voor hardloopmoeders, families en scholen. De route voor zowel de recreanten als professionals liepen voor het grootste gedeeelte door het modderige Mastbos.

Tegen de plassen in het bos werden er in de vroege ochtend maatregelen genomen. “We moesten kuilen dichtmaken en zand strooien om bepaalde paden beter begaanbaar te maken”, aldus de voorzitter.

De voorzitter schat dat zeker 1000 bezoekers aanwezig waren. Een gedeelte van de opbrengst van de Mastboscross-merchandise gaat naar Staatsbosbeheer. De Mastboscross werd mogelijk gemaakt door inzet van bijna 100 vrijwilligers.

De winnaars

Lange Mastboscross senioren
Vrouw: Ruth van der Meijden
Man: Michel Butter

Junioren A
Vrouw: Diane van Es
Man:    Manuel de Backer

Junioren B
Vrouw: Jasmijn Lau
Man: Bram Andriessen

Junioren C
Vrouw: Marije Hijman
Man: Arne van der Linde

Junioren D
Vrouw: Anne Knijnenburg
Man: Jesse Fokkenrood

Meer uitslagen zijn te vinden op de website van Mastboscross.
Bekijk ook de foto's van de Mastboscross in het fotoalbum.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief