Logo bredavandaag.nl
Topjunioren in actie tijdens de NK bij Sprint.
Topjunioren in actie tijdens de NK bij Sprint. (Jorgen Janssens)

Na drie jaar weer voorzitter bij Av Sprint

  Sport

BREDA - Paul Alberts is de beoogde nieuwe voorzitter van AV Sprint. Daarmee heeft de grootste atletiekclub van Nederland sinds ruim twee jaar ook officieel weer een preses. Hij is daarmee feitelijk de opvolger van Harry van Raak, die twee jaar geleden als voorzitter opstapte.


Alberts moet nog door de algemene ledenvergadering benoemd worden. Dat staat in november op de planning. Paul Alberts was sinds eind 2012 voorzitter loopsport. Vicevoorzitter Peter Hekker volgt Alberts op als voorzitter loopsport.  Stan Gielen, nu interne voorzitter en bestuurslid algemene zaken, wordt vicevoorzitter en secretaris.

In het bestuur van de club is nog een vacature voor het bestuurslid commerciële zaken omdat  bestuurslid commerciële zaken Eugène Wildöer zijn functie per direct heeft neergelegd. “De in november aangetreden Wildöer liet weten zich niet te kunnen vinden in de bestuurswijze en de gestelde prioriteiten”, aldus Sprint.

Paul Alberts wil Sprint meer bedrijfsmatig gaan besturen.  Dat is volgens hem nodig vanwege de omvang van de vereniging, laat hij via de club weten. “De vraagstukken waar wij als bestuur mee te maken hebben worden steeds complexer. Als we daar op een goede manier mee om willen gaan en tegelijkertijd de werkdruk beheersbaar willen houden vereist dat een nieuwe, meer bedrijfsmatige manier van besturen.”

Alberts stelt meer focus in de activiteiten te gaan aanbrengen. De uitgangspunten van de club veranderen volgen hem niet:  “Bij de keuzes die we maken zullen altijd het plezier en veiligheid in combinatie met prestaties in de sport voor onze leden voorop staan.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief