Logo bredavandaag.nl
Thijs Kroezen met gasten en team van Bier en Ballen na de donatie aan het amputatie-elftal.
Thijs Kroezen met gasten en team van Bier en Ballen na de donatie aan het amputatie-elftal.

Bredanaar in dubbele interland met Nederlands Amputeam

  Sport

BREDA - Bredanaar Thijs Kroezen speelt dit weekend twee interlands met het  Nederlandse ampuvoetbalteam. Op zaterdag 14 mei reist het team af naar Uxheim-Leudersdorf, waar twee wedstrijden tegen de oosterburen gespeeld worden. De winnaar over twee wedstrijden gaat naar huis met de Sparkassen Cup.     


De eerste wedstrijd wordt zaterdag om 19.00 uur gespeeld, de tweede wedstrijd zondagmiddag om 14.00 uur. Oranje en Die Mannschaft troffen elkaar drie keer eerder. Een wedstrijd eindigde in een gelijkspel  (1-1) en de andere twee werden gewonnen door Nederland  (1-0) en (8-0).

Het Nederlands ampuvoetbal team heeft vertrouwen in het voortzetten van een goede reeks tegen Duitsland. Gemakkelijk gaat het niet worden, weet Kroezen. “Het Duitse team heeft de afgelopen maanden enorme stappen gemaakt en heeft het geluk dat het wordt ondersteund door de Duitse voetbalbond. Wij zijn nu nog zelfstandig, maar streven ook naar erkenning door de KNVB.”

Ampuvoetbal is een sport voor voetbalspelers die een arm of been missen. De wedstrijden worden gespeeld met 7 man. Kroezen traint al een aantal jaar mee met het Nederland Amputatieteam en Teun Lips, eveneens uit Breda, is sinds enkele maanden de keeperstrainer.

Kroezen verloor op zijn 15e zijn linkerarm aan de gevolgen van botkanker. Veel van zijn teamgenoten zijn ook ziek geweest of hebben een ongeluk gehad, waardoor zij een (deel van een) ledemaat missen.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief