Logo bredavandaag.nl
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer.
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer. (Jorgen Janssens)

‘Breda als start- of finishplaats Tour interessante optie’

  Sport

BREDA/DEN BOSCH - De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant wil dat de provincie Noord-Brabant gaat lobbyen om een Touretappe naar Brabant te halen. De Bredase wethouder van sport Paul de Beer is enthousiast. “Breda als start- of finishplaats is een interessante optie.”


Het CDA heeft zich deze week in schriftelijke vragen aan het Brabantse college van Gedeputeerde Staten uitgesproken voor een lobby en voor het reserveren van budget. “Als het aan het CDA ligt, voert al in 2017 een etappe van de Tour de France door Brabant. Mocht dat niet mogelijk blijken, dan wil het CDA dat de provincie inzet op een van de Touredities daarna: 2018 of 2019”, schrijft de provinciale fractie.

Paul de Beer is positief. Hij geeft aan dat het zou passen bij de regio. “Ik ben ook trekker van het wielerplan in de regio, daar horen evenementen ook bij. Zoals bijvoorbeeld de Red Bull kop-over-kop-race later dit jaar.” Breda is dit jaar voor de derde keer onderdeel van de Eneco Tour. “Ik zou het interessant vinden een andere grote tour binnen te halen. Dat zou best wel eens mogen.”

“Maar het moet wel financieel realistisch zijn”, plaatst hij een belangrijke kanttekening. “Je ziet in dit soort businesscases dat de kosten voor de gemeenschap zijn en de baten voor de ondernemers. Daarover moeten we wel een goed gesprek voeren. Als de kans zich voordoet, dan ga ik snel het college en de raad erbij betrekken.”

Volgens het Brabantse CDA-statenlid Steenbakkers kan ‘de Tour zowel de top- als breedtesport in Brabant een geweldige impuls geven én trekt ongetwijfeld veel Tourliefhebbers en fietstoeristen naar onze provincie.’ “Goed voor de economie. Al met al genoeg redenen om ons maximaal in te spannen voor de Tour door Brabant!”

Omdat hij niet op een paard wil wedden, heeft het CDA het Brabantse college ook gevraagd om behalve voor de Tour de France óók te lobbyen voor andere wielerrondes over Brabantse bodem, zoals de Giro d’Italia en de Vuelta.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief