Logo bredavandaag.nl
De start van de BinckBank Tour 2017 bij Breepark, maandag 7 augustus 2017.
De start van de BinckBank Tour 2017 bij Breepark, maandag 7 augustus 2017. (Wijnand Nijs)

Start BinckBank Tour: Wachten tot Tom uit de bus komt (foto's en video)

  Sport

BREDA - Wielrennen is de sport van het volk. Nergens kun je tot vijf minuten voor de start je favoriete sporter nog even aanschieten of zelfs aanraken. De honderden wielerfans die maandag aan het eind van de morgen en het begin van de middag naar Breda waren gekomen, konden hun lol op bij Breepark.


Het is tegen twaalf uur als de groep fans groeit bij de zwarte bus op de parkeerplaats bij Decathlon. Niet zomaar een zwarte bus, maar de bus van Team Sunweb. De bus van Tom Dumoulin, de winnaar van de Giro D'Italia. Dumoulin blijkt de magneet voor de liefhebbers deze zomerse maandag hebben aangegrepen om de start van de ronde bij te wonen.

Tussen de volgauto's en het hek om de bus staat jong en oud. Dan is het vijf voor twaalf en stapt Dumoulin, startnummer 41, uit de bus. De aanwezige pers steekt mircofoons naar voren en de rest van de aanwezigen heeft de telefoon in de aanslag en filmt of fotografeert. De renner lacht, praat, maakt een enkele selfie, zet een handtekening en oordeelt na een paar minuten dat het goed is.

Op de fiets naar het startpodium, een paar honderd meter verder. Daar spreekt speaker Cees Maas hem toe, klapt het publiek en zet Tom zijn handtekening als bewijs dat hij toch echt gestart is deze maandag. Op weg naar Venray, waar het ongetwijfeld op een sprint uitdraait, en misschien wel op weg naar een nieuwe zege in deze ronde. 

Zondag weten we het als het peloton de laatste etappe aflegt van Essen naar Geraardsbergen.

Bekijk de start.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief