Logo bredavandaag.nl
De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B.
De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B. (Wijnand Nijs)

Convenant Breda en voetbalsector over veilig sportklimaat

  Sport

BREDA - Breda tekent deze maandag een convenant met verschillende vertegenwoordigers van het Bredase voetbal. In de overeenkomst ‘Samen werken aan een veilig sportklimaat’ is vastgelegd dat samen gewerkt wordt aan het stimuleren van een positief sportklimaat binnen alle geledingen van de voetbalverenigingen in Breda.


Naast wethouder Paul de Beer tekenen alle Bredase voetbalclubs, COVS Breda e.o., KNVB, OBA en Breda Actief het convenant. Daarmee willen gemeente en clubs ongewenste situaties rondom het voetbalveld beteugelen. “Denk bijvoorbeeld aan schelden, discriminatie, ongelijke behandelingen, seksuele intimidatie en fysiek geweld”, aldus de gemeente in een persbericht.

De voetbalverenigingen en organisaties zetten zich onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ actief in op preventieve maatregelen voor het voorkomen van ongewenst gedrag op en rond de voetbalvelden. De partijen gaan nu verder om hun beleid op het gebied van sportiviteit en respect zo uniform mogelijk en herkenbaar vorm te geven.                   

De ondertekenaars spreken met elkaar af elkaar aan te vullen en te versterken om zo preventief maatregelen te kunnen nemen. Ook vaardigen de clubs en organisaties minimaal 1 contactpersoon vanuit de vereniging af voor vergaderingen van de commissie Sport en Respect.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief