Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers

Inwoners Tuinzigt willen nieuwe herdenkingsplaats Ramon Dekkers

  Sport

BREDA - Achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen Ramon Dekkers overleed in 2013 onverwachts. Tuinzigtbewoners richtten destijds een herdenkingsplaats in in een fietstunneltje. Die muurschildering is inmiddels beklad. Tijd voor een nieuwe herdenkingsplaats, in de wijk, vindt de buurt.


Dekkers was de bekendste buitenlandse kickbokser in Thailand en was ook de eerste buitenlander die de titel Thaibokster van het Jaar kreeg. Hij ontving hiervoor een Thaise koninklijke onderscheiding. Toen hij in 2013 aan het trainen was op zijn racefiets werd hij onwel en overleed hij. Hij was toen drieënveertig jaar.

De inwoners van Tuinzigt willen nu een nieuwe herdenkingsplek. Volgens de SP en Lijst Elbertse/Groeneweg dwarsboomt de gemeente het oprichten van een nieuw monument midden in de wijk.  De fracties stellen dat het plaatsen van een nieuw monument in twijfel wordt getrokken, omdat er destijds op de begrafenis van Dekkers leden van motorclub Satudarah aanwezig waren.

De initiatiefnemers en nabestaanden van Dekkers zijn teleurgesteld in het feit dat ‘de trots van Tuinzigt’ nu in twijfel getrokken wordt, geven de fracties aan in vragen aan het college. De fracties willen weten waarom er nu wel onderzoek nodig is en of de gemeente bereid is na een positieve afloop van het onderzoek alsnog mee te werken aan het monument.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief