Logo bredavandaag.nl
De poster van de documentaire.
De poster van de documentaire.
NAC Breda

‘Avondje NAC’ in race voor sportdocumentaire van het jaar

  Sport

BREDA - De documentaire 'Avondje NAC, een liefdesverklaring' is genomineerd voor de beste FOX Sports documentaire van het jaar. De twee andere kanshebbers zijn: 'Galatico in Tilburg', waar de Spaanse Willem II speler in beeld wordt gebracht en 'Uli, weg van de pijn', een film over het turbulente leven van Ulrich van Gobbel. De winnaar wordt op 29 mei bekend gemaakt, tijdens het jaarlijkse 'TV-moment van het jaar' in Hilversum. 


De documentaire, 'Avondje NAC, een liefdesverklaring' is geproduceerd door het Bredase video productiebedrijf GIG creative film production. "We vinden het een enorme eer om genomineerd te zijn", vertelt Michiel van de Zandt, creative director van GIG in een persbericht. "Maar dat de film het publiek zo heeft weten te raken is voornamelijk te danken aan Sjoerd Mossou", aldus van de Zandt. 

Mossou, schrijver van het gelijknamige boek 'Avondje NAC' en geestesvader van de docu,  zorgde voor het concept en de rode draad van de film. "Mooi! Dat de NAC-supporters blij zouden worden van deze film, had ik eerlijk gezegd wel een beetje verwacht. Maar ook van buiten Breda kregen we heel veel warme reacties op de docu. Dat geeft een trots gevoel, want dat was ook precies onze bedoeling: we wilden inhoudelijk een goede en geloofwaardige film maken over een bekend fenomeen in het Nederlandse voetbal", zegt Mossou in het persbericht. 

De winnaar van de felbegeerde prijs wordt gekozen door alle filmmakers en bekendgemaakt op de feestavond van 29 mei, op het mediapark in Hilversum. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief