Tour du Jour Breda 2017
Tour du Jour Breda 2017 Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Tour du Jour terug naar Binnen Breda

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Tour-praatprogramma Tour du Jour keert terug naar Breda. Net als afgelopen jaar zit presentator - in dit geval de opvolger van de naar Veronica vertrokken Wilfred Genee - en gasten onder de voormalige vishal aan de Haven voor de dagelijkse nabeschouwing op de touretappe van die dag en een vooruitblik op de komende dag. Dat meldt restaurant Binnen Breda.

Afgelopen seizoen streek het programma voor het eerst neer in Nederland, nadat de hele karavaan eerder achter de Ronde van Frankrijk aan reisde. Dagelijks kwamen gasten, zoals Michael Boogerd en Stef Clement, de etappes duiden en vertellen over hun ervaringen. De stad Breda kwam tijdens de uitzendingen ook geregeld in beeld, geheel in stijl van de etappeverslagen, die wedstrijdbeelden combineren met plaatjes van het Franse landschap. 


Enthousiast

Eigenaar Sander Vermunt is enthousiast over de komst van het RTL programma. “Aan het einde van vorig jaar hebben ze al gezegd, volgend jaar komen we weer”, geeft de horecaman aan. “Ze waren zo enthousiast, door de effort en de inspanningen van vorig jaar. Zij hebben het nog nooit zo goed gehad. Dat waren hun woorden. Dat doet mijn horecahart natuurlijk goed. Zij zitten ook bij grote jongens al het Kurhaus.”

“Dat dit toch nog tot nu heeft geduurd komt doordat nog niet bekend is, wie de presentator is, nu Wilfred Genee is overgestapt naar Veronica.”

Vorig jaar belandde het programma bij toeval bij Binnen, geeft Vermunt aan. “RTL was toen al met de gemeente in gesprek en ze zijn letterlijk op de fiets langs gekomen. Het sfeertje vonden ze fantastisch, en ook dat het al overdekt is en er geen overkapping hoeft te worden gebouwd. Toen ze van de gemeente vertelden dat wij een Frans restaurant zijn, was de optelsom compleet.”

Uitdaging

Vermunt betaalt niks voor de komst van het programma. “RTL is gewoon te gast, ze eten ook hier samen met het personeel.” Voor Binnen is het mooie reclame. “Levert het mij wat extra op? Dat valt niet met zekerheid te zeggen. Maar het is een flinke uitdaging vanwege het personeelstekort, dat bij de hele horeca speelt.”

De opzet wordt bij Binnen iets anders dan afgelopen jaar. “Van vorig jaar hebben we geleerd, dat zelfs met regen het terras bezet is. Nu bieden we de beste plekken nast de vishal aan in combinatie met diner. Die kunnen naar binnen in het restaurant als het met bakken naar beneden komt, dat was wel een voorwaarde. Maar ik hoop natuurlijk dat het lekker weer is.”  

Tour du Jour slaat zijn tenten in Breda op van zaterdag 7 juli tot en met zondag 29 juli. De uitzending is te volgen op RTL7, maar ook het het terras rond de voormalige vishal. Daar is overdag ook de etappe van de Tour de France te volgen.