Logo bredavandaag.nl
De line-up van de afgelopen Bier en Ballen.
De line-up van de afgelopen Bier en Ballen. (Foto: Ron Magielse)

Bier & Ballen jaagt op 50.000 euro voor goede doelen

  Sport

BREDA - De Bredase voetbalavond Bier & Ballen nadert de grens van 50.000 euro aan donaties aan goede doelen. Afgelopen woensdag vond in café de Bommel de dertiende editie plaats van de steevast uitverkochte avond.


Twaalf keer vond de avond plaats in Bommel, een keer in festivalvorm in het Wilhelminapark onder de watertoren. Vooral de avondjes in het café zijn erg aantrekkelijk voor de goede doelen. “We verkopen 250 kaartjes a tien euro”, vertelt Chris van Nijnatten, die samen met zijn vriend en  voormalig collega Sjoerd Mossou de avond organiseert. “De Bommel verhoogt ook telkens het bedrag.”

De eerste avonden kostten de kaartjes €3,50. Al snel ging dat naar een tientje per avond. “Daarmee brengt ons publiek dit mooie bedrag op. Het eerste goede doel was de Voedselbank, het laatste Maarten van der Weijden”, laten de voetballiefhebbers weten. Daarnaast kon de afgelopen jaren ook het Nederlands Amputatie-elftal op steun rekenen.

Van der Doelen

Tijdens Bier & Ballen vertellen oud-voetballers verhalen aan de hand van foto’s, zoals afgelopen week oud-international Youri Mulder. Ook dragen Mossou en Van Nijnatten columns voor en is er voetbal gerelateerde muziek, zoals woensdag van oud-voetballer Björn van der Doelen. “Die verraste ons met een speciaal Bier & Ballen-lied.” Cabaretier Erik van Muiswinkel hield een hilarisch verhaal. “Al onze gasten komen voor niks, als ze een tweede keer komen krijgen ze kleine onkostenvergoeding.”

Soms is er een serieuze noot. “Anja van den Beemt, een trouwe bezoekster van Bier en Ballen, las een brief voor aan de heer K. Anker over de ziekte waaraan ze lijdt. Het is altijd stil tijdens de verhalen, maar nu was het muisstil.”


NAC-sausje

Uiteraard hebben de avonden een ruim NAC-sausje, overgoten met een gezonde dosis humor. “Zo hield Sjoerd al een pleidooi het maar eens niet over bier te hebben in relatie tot NAC en heb ik deze keer geprobeerd NAC een hard aan te pakken. Want zo goed gaat het natuurlijk niet.” Dat gebeurt ook met de nodige zelfspot.

Het succes van de avonden met daarbij de opbrengst voor de goede doelen, maakt dat Bier en Ballen vrolijk doorgaat. “Wij worden hier blij van.” Zo blij dat er voor deze zomer wederom een festivaleditie aangekondigd staat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief