Foto: Peter Visser

Burgemeester Paul Depla bij Pauw over rellende supporters NAC

  Sport

BREDA - Burgemeester Paul Depla is maandagavond samen met de sectiecommandant en algemeen commandant van de ME te gast bij de talkshow Pauw. Dit naar aanleiding van de voetbalrellen rondom de wedstrijd NAC - Willem II.


Na de wedstrijd zondagmiddag ging het mis bij het Rat Verlegh Stadion. Verschillende NAC-supporters vielen ME'ers aan. Depla kondigde al  gebiedsverboden aan voor relschoppers. "Iedereen die een strafbaar feit heeft gepleegd sporen we op", aldus een woordvoerder van de politie. "We nemen het geweld tegen de agenten en de politiepaarden hoog op." NAC geeft verder aan van plan te zijn lange stadionverboden op te leggen aan supporters van wie een strafbaar feit bewezen wordt. Inmiddels zijn vijf personen herkend en aangehouden. 

NAC-directeur Justin Goetzee stelde teleurgesteld te zijn in de fans die zich misdragen hebben. Hij gaf aan dat de verschillende partijen zichtbare resultaten hebben geboekt op het gebied van normalisatie rondom het bezoek aan voetbalwedstrijden. "En dan is er gisteren een kleine groep personen die met hun bizarre gedrag roet in het eten gooien. Dit gedrag past niet bij NAC en is ontoelaatbaar. In samenwerking met de politie gaan we er alles aan doen om deze personen aan te pakken en zo hard mogelijk te straffen."

De uitzending van Pauw is vanavond om 23.00 uur te zien op NPO1.

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief