Nicole Edelenbos gaat aan de slag als interimdirecteur bij NAC.
Nicole Edelenbos gaat aan de slag als interimdirecteur bij NAC. (Foto: NAC PR)

Oud-Feyenoord-directeur Nicole Edelenbos interim-directeur NAC

  Sport

BREDA - Nicole Edelenbos gaat aan de slag als interim-directeur bij NAC. De voormalige directeur van Feyenoord gaat vanaf 7 januari aan de slag. Edelenbos neemt daarmee in het nieuwe jaar tijdelijk de dagelijkse leiding in het Rat Verlegh Stadion over van de vertrekkende Justin Goetzee, die aan de slag gaat bij de wieler/schaatsploeg van Jumbo-Visma.


Op dit moment is Nicole Edelenbos eigenaar van Edelenbos Executive Solutions, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder andere interim-management. In het verleden was zij directeur en bestuurder van verschillende bedrijven in diverse sectoren, zoals verzekeringen, vastgoed en zakelijke dienstverlening. Daarnaast was ze managing director en adviseur van verschillende betaald voetbal organisaties, waaronder dus Feyenoord. Bij de Rotterdammers moest ze het veld ruimen vanwege haar relatie met Ajax-directeur Maarten Oldenhof. 

NAC niet nieuw
NAC is niet compleet nieuw voor Edelenbos. Tussen 1998 en 2000 trad zij al op als directieadviseur van de Parel van het Zuiden. Vanaf januari vult Edelenbos dus met haar rijke ervaring in het betaalde voetbal en (interim-)management tijdelijk het gat in dat is ontstaan door het vertrek van Goetzee.

De gekozen interim-oplossing gaat ervoor zorgen dat de leiding van de Bredase voetbalclub voorlopig in goede handen is en biedt de toezichthouders de gewenste tijd om tot een gedegen definitieve invulling te komen van deze belangrijke positie.

Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Met Nicole halen we een zeer ervaren bestuurder binnen die precies weet hoe de hazen in de voetbalwereld lopen. Zij heeft in haar loopbaan bewezen snel contact te leggen, een echte verbinder te zijn en de grens op te zoeken om zaken te realiseren."

Netwerk
Gielen roemt haar netwerk binnen het voetbal. "Aangezien het een interim-oplossing betreft vonden wij dat belangrijke criteria. Het is ook zeer nuttig dat zij op bestuurlijk vlak een verleden heeft bij NAC. Ze kent de club en weet wat in deze functie gevraagd wordt. Dat geeft ons de tijd en ruimte om de selectieprocedure rondom de definitieve aanstelling van een Algemeen Directeur af te ronden. Daarin gaat, gezien het belang van die aanstelling, kwaliteit absoluut boven snelheid."

Nicole Edelenbos in een persbericht van NAC: "Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om bij NAC aan de slag te gaan en kan niet wachten om met veel energie te beginnen aan deze interim-klus. Vanuit mijn verleden weet ik dat NAC een unieke club is met een uitgesproken karakter en een zeer betrokken achterban. Ik ben wel een persoon die van die dynamiek houdt en hoop de komende periode in samenwerking met de RvC, het MT en alle medewerkers mijn steentje bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van NAC."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief