Afbeelding
Foto: Peter Visser

Björn Kuipers fluit Willem II-NAC

Door: Peter Houtepen Sport

BREDA - De eerste wedstrijd na de winterstop die NAC zondag tegen Willem II speelt staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt.

De wedstrijd in het Koning Willem II stadion in Tilburg begint zondag om 12.15 uur. Kuipers wordt tijdens het duel bijgestaan door de assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De vierde official van dienst is Martin van den Kerkhof. Vanuit Zeist wordt het kwartet bijgestaan door VAR Christiaan Bax en assistent-VAR Dave Goossens.

NAC wordt in Tilburg gesteund door een uitverkocht uitvak. Bij Willem II is topscorer Fran Sol er niet meer bij. Dinsdag is bekend geworden dat hij verkocht is aan Dinamo Kiev. 

Van Björn Kuipers heeft NAC eigenlijk nog een cadeautje tegoed. Op 5 oktober vorig jaar kende hij in de wedstrijd FC Utrecht-NAC de thuisploeg een dubieuze strafschop toe. De VAR vroeg de arbiter de beelden nog eens te bekijken omdat er op z'n minst enige twijfel was over zijn beslissing. Kuipers bleef na het zien van de beelden bij zijn besluit. Mede door de benutte penalty verloor NAC het duel in Utrecht met 2-1. Enkele dagen na de wedstrijd gaf de scheidsrechter toe dat hij de strafschop beter niet toe had kunnen kennen.