Eerste training NAC in voorbereiding op seizoen 2018-2019. Dit mag niet meer.
Eerste training NAC in voorbereiding op seizoen 2018-2019. Dit mag niet meer. Foto: Peter Visser

Vuurwerkloze laatste training NAC voorafgaand aan derby

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC traint vrijdag en zaterdag ter voorbereiding op de derby tegen Willem II achter gesloten deuren op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert. De club heeft daar mede toe besloten om het afsteken van vuurwerk bij de laatste trainingen te voorkomen. Aanleiding zijn de strengere regels van de KNVB én het feit dat NAC zich in het kader van vuurwerk  zich – mede door een openstaande voorwaardelijke boete – geen misstappen meer veroorloven.

"Een georganiseerde vuurwerkshow behoorde in een eerder stadium nog wel tot de mogelijkheden, maar daar is van afgezien omdat een dergelijke show bij een training niet past binnen de clubcultuur", aldus NAC.

Een laatste training in het stadion behoorde vanwege onderhoud aan het veld niet tot de mogelijkheden. "Het veld heeft het de eerste seizoenshelft zwaar te verduren gehad en moet worden ontzien om de tweede seizoenshelft goed door te kunnen komen."

NAC doet een beroep op de supporters om niet af te reizen. "Daar het Autotaalglas Trainingscentrum zich er niet voor leent om voldoende maatregelen te nemen tegen het illegaal afsteken van vuurwerk, kan NAC het organiseren van een laatste training zonder illegaal afgestoken vuurwerk helaas niet garanderen." 

"Na meerdere gesprekken met diverse instanties en supportersgeledingen acht NAC het op dit moment verstandig de laatste training zonder publiek af te werken en geen risico te lopen op boetes of andersoortige straffen voor club en/of individuele supporters. De club hecht daarbij het meeste waarde aan de wedstrijddag en wil zich richting zondag zowel op als naast het veld zo optimaal mogelijk voorbereiden."