Logo bredavandaag.nl
Foto: Peter Visser

Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele nieuwe directie NAC

  Sport

BREDA - Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele gaan de nieuwe directie van NAC Breda vormen. Eisenga, die tot voor kort aan het roer stond bij sc Heerenveen, gaat de rol van Algemeen Directeur vervullen en tekent een contract voor onbepaalde tijd.


De 46-jarige Fries begint al per 1 april aan zijn uitdaging in Breda en wordt in de nieuwe structuur de enige statutair directeur van de club. NAC heeft in Van den Abbeele ook direct een nieuwe Technisch Directeur gevonden. De 39-jarige Belg, die op dit moment Technisch Directeur is bij Sint-Truidense VV, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar en gaat vanaf 15 april aan de slag in Breda. 

Met het contracteren van Eisinga is de vacante positie van Algemeen Directeur, die ontstond na het vertrek van Justin Goetzee en tot dit moment op interim-basis werd ingevuld door Nicole Edelenbos, definitief ingevuld. Eisenga is al meer dan 25 jaar werkzaam in de sportwereld, waarvan meer dan twintig jaar in het buitenland. Hij werkte hij als communicatiemanager voor de wielerploegen van T-Mobile en de Rabobank en was manager innovatie bij Team LottoNL-Jumbo. Ook was hij Algemeen Directeur van AIGCP, de belangenvereniging van professionele wielerploegen.

Luuc Eisenga zegt op NAC.nl een mooie uitdaging te zien in Breda: "NAC is een fantastische club met een heel uniek en eigenzinnig karakter. Mede door de zeer betrokken supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers leeft deze club enorm. Door de huidige sportieve situatie staan we met NAC voor een behoorlijke uitdaging."

De nieuwe directeur zegt zo snel mogelijk iedereen te willen leren kennen binnen en rondom de club. "Om zodoende via duidelijkheid en stabiliteit de rust weer terug te brengen binnen de kantoor- en voetbalorganisatie. De komende periode is het direct zaak om de focus zowel op de korte als de lange termijn te leggen en daarin met diverse scenario's rekening te houden."

Voor NAC betekent dit dat in een week tijd een geheel nieuwe leiding aan het roer komt. Sinds afgelopen maandag staat Ruud Brood als hoofdtrainer aan het roer. De oud-speler verbindt zich voor acht wedstrijden aan de club, om zich op die manier te kunnen focussen op het huzarenstukje dat hij dient uit te halen om NAC te behouden voor de eredivisie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief