Foto: Pixabay

Bredase hockeyverenigingen samen voor rookvrij sportterrein

  Sport

BREDA - De Bredase hockeyverenigingen Push, BH&BC Breda, Zwart Wit, Prinsenbeek en Teteringen zijn op weg naar een rookvrij sportterrein. De clubs hebben gezamenlijk besloten hun terreinen tijdens jeugdcompetitiedagen rookvrij te maken. 


Volgens de clubs passen roken en sport niet bij elkaar. "Breda heeft de grootste hockey dichtheid in Nederland. Samen tellen deze clubs meer dan 7000 leden, waarvan meer dan 60% jeugd. Daarom hebben de 5 Bredase hockeyverenigingen gezamenlijk besloten om hun terreinen tijdens de jeugdcompetitiedagen rookvrij te maken om kinderen het goede voorbeeld te geven en hiermee het grote aantal kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken."

Iedereen blijft nog steeds welkom bij de vijf clubs; ook de rokers. Wel wordt de rokers gevraagd om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt in ieder geval voor de zaterdagen van de jeugdcompetitie. Het rookvrij-beleid op de overige dagen verschilt per club, maar roken langs de lijn is in ieder geval niet meer toegestaan. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief