Foto: Sportworx

Emi van Driel speelt thuiswedstrijd eredivisie beachvolleybal

  Sport

BREDA - DELA Eredivisie Beach 2019 gaat aankomend weekend van start op het Kasteelplein. Breda is de eerste stop van de in totaal 10 speelsteden. Acht wedstrijden worden gespeeld in steden en twee op strandlocaties. Op het Kasteelplein wordt een beachstadion gebouwd waar op dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 mei verenigingen, scholen en bedrijven kennis maken met beachvolleybal. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei komt de Nederlandse top in actie. De uit Breda afkomstige Emi van Driel is in Breda een van de favorieten voor de titel. Wij spraken haar. 


Hoe lang doe je al aan beachvolleybal?
Ik doe nog niet zo lang aan beachvolleybal. Ik denk dat ik die sport pas een jaar of vijf beoefen. Hiervoor speelde ik zaalvolleybal. Ik ben begonnen met beachvolleybal op een leeftijd dat je snel kan leren én ik train bij een van beste trainsters van Nederland. Daarom speel ik na vijf jaar 'al' in de eredivisie denk ik. 

Is het DELA Eredivisie Beach 2019 het eerste toernooi dat je in Breda speelt?
Volgens mij is het überhaupt de eerste keer dat de eredivisie naar Breda komt. Ik heb wel trainingen gehad in Breda, dus ik ben ondertussen wel bekend met de locatie.

Wat verwacht je van het toernooi?
Helaas wordt het volgens de voorspellingen niet echt beachweer, maar ik hoop dat er toch veel mensen komen kijken en dat het heel gezellig wordt. Ik weet hoe gezellig breda kan zijn, dus laten we hopen dat dat dit weekend ook zo is!

Ben je al een beetje zenuwachtig?
Nou, ik ben eigenlijk niet echt zenuwachtig, maar ik heb er gewoon heel veel zin in. Ik kijk altijd heel erg uit naar het seizoen en nu al helemaal. 

Wat staat er verder dit seizoen nog op de planning?
Het eredivisieseizoen reist bijna ieder weekend naar een andere stad. Ik denk niet dat wij ieder toernooi hiervan gaan spelen, want we doen ook internationaal mee aan toernooien, maar we zijn er in ieder geval in Breda bij!

FOTOSERIES