De milieustraat is geopend.
De milieustraat is geopend. (Foto: Leon Deckers)

Milieustraat Breda Loco's voor grappen over NAC: 'Kut spelers zonder inzet, hier gratis af te halen'

  Sport

BREDA - Hoe zorg je ervoor dat je boodschap goed aankomt? Je hangt hem op de juiste plek op én zorgt dat er humor in het spel is. Dat laatste is de Breda Loco's altijd al wel toevertrouwd. Met spandoeken in het stadion én acties daarbuiten maken de fanatieke NAC-supporters geregeld hun punt.


Ook de laatste actie is weer een Pareltje, om in NAC-termen te blijven. Maandagavond toverden de Loco's de lange zijde van het Rat Verlegh Stadion om tot Milieustraat. "We halen zelf graag grappen uit met een ander, maar dan moet je ook een grote jongen zijn als je op een gegeven moment zelf het leidend voorwerp bent", geeft Leon Deckers van de Breda Loco's aan. "Zelfspot is dan het beste middel om je daar tegen te wapenen."

Dus is er in deze milieustraat ruimte om de grappen te scheiden. De spandoeken maken duidelijk in welke bak de grappen over NAC kunnen: Zout (voor in de wonden), Keukens (vanwege de Keuken Kampioen Divisie) en Rest Grappen. Daarnaast kan er ook afgehaald worden, als ware het de kringloop. De boodschap is duidelijk: 'Kut spelers zonder inzet, hier gratis af te halen.'

"Dat we een grap maken wil niet zeggen dat we lichtzinnig omgaan met de degradatie, want dat blijft zwaar klote", aldus Deckers. "Dus ook een kritische noot naar de veroorzakers."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief