De stromende regen hield de duizenden bezoekers niet tegen.
De stromende regen hield de duizenden bezoekers niet tegen. (Foto: Perry Roovers)
fotoalbum

Stromende regen houdt duizenden hardlopers niet tegen tijdens Singelloop

  Sport

BREDA - Het kwam vanmiddag met bakken uit de hemel gevallen, maar dat hield de duizenden hardlopers niet tegen. Even standvastig renden de deelnemers van de Singelloop door het Bredase centrum. 


De straten in het centrum lijken net een spiegel, zo nat zijn ze geregend. Toch rennen er nog duizenden voeten overheen. De hardlopers laten zien niet van suiker gemaakt te zijn en proberen de beste tijd neer te zetten. 

De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Berhane Tesfay uit Eritrea. De winnaar van vorig jaar kwam ook dit jaar als eerste over de finish met een tijd van 01:03:07. Hij werd daarop snel gevolgd door de Nederlander Mohammed Ali en Uganees Abel Chebet. Die laatste wist een paar weken geleden nog de Tilburg Ten Miles te winnen. 

Bij de vrouwen won Naom Jebet uit Kenia de halve marathon met een tijd van 01:08:26. Zij werd al snel gevolgd door de Israëlische Selemawit Dagnachew en de Ethiopische Abebech Mulugeta Gela. De prijsuitreiking vond om 15.30 uur buiten op het bordes bij het Stadhuis plaats. 

Familieloop
De allerlaatste race gaat dan ook bijna van start. Om 16.00 uur worden de deelnemers van de familieloop opgewarmd door Het Feestteam. Daarna rennen de deelnemers vanaf 16.30 uur 1,8 of 3,2 kilometer door het centrum. Na afloop van de Familieloop is er een afterparty voor lopers, familie en genodigden met een Tanzaniaanse dj. 

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief